iPhone ve iPad'i iCloud'tan Geri Yükleme

iCloud ile iPhone, iPad ve iPod Touch'larınızı yedekleyebilir ve ihtiyacınız olduğunda bu yedeklerden cihazlarınızı geri yükleyebilirsiniz.

ÖNEMLİ: Buradan sonra yapacağınız işlemler geri alınamaz ve cihazınız tamamen silinir. Eğer güncel bir iCloud yedeğiniz ve bulunduğunuz ortamda kablosuz bir internet bağlantısı yoksa veya cihazınıza Jailbreak / Unlock işlemleri uygulanmışsa tekrar geri dönüş yapamayabilirsiniz. iCloud yedeklemesiyle ilgili daha fazla bilgiyi "iCloud ile iPhone ve iPad Nasıl Yedeklenir?" başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Cihazınızı sıfırlamak ve geri yüklemek için aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi Ayarlar > Genel > Sıfırla menüsünün altından Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunmalısınız. Son olarak cihazınızın verilerinin silineceğini ve ayarlarınızın sıfırlanacağını belirten uyarıya iPhone'u Sil diyerek devam edebilirsiniz.

Cihazınız silindikten ve yeniden kurulduktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi ilk olarak karşılama ekranı gelecektir. Ekranı kaydırarak açtığınızda ise dil seçimi yapmanız gerekmektedir. Dil seçiminizin ardından ülke seçimi ekranı gelir ve bu ekranı da geçtikten sonra bir Wi-Fi ağı seçmeniz istenir.

Kablosuz ağa bağlandıktan sonra cihazınız Apple sunucuları tarafından etkileştirilir ve Konum Servisleri'ni ayarlamanız için gereken ekran gelir. Konum Servisleri cihazınızın konumunu kullanan uygulamalar (Foursquare gibi) ve hizmetlerle ilgilidir. Eğer konum servislerini kapatırsanız bu uygulamalar ve hizmetler konum bilginize ulaşamazlar. Şu anda Konum Servisleri'ni etkinleştirmek istemiyorsanız cihazınızın kurulumunun ardından daha sonra da etkileştirebilirsiniz.

Konum Servisleri ekranından sonra iPhone'unuzu ayarların ekranı ile karşılaşacaksınız. Şu anda iCloud yedeğimizden geri dönüş yapmak istediğimiz için iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle seçeneğini seçiyor ve sonraki ekranda Apple ID'miz ile şifremizi giriyoruz. Daha sonra sağ üst köşede bulunan Sonraki seçeneğine dokunarak devam ediyoruz.

Koşullar ve Şartlar ekranında Kabul Et'e dokunduktan sonra Apple Kimliği'miz ayarlanmaya başlıyor ve hangi yedeklemeden geri dönüş yapmak istediğimizi seçtiğimiz ekran ile karşılaşıyoruz. Bu bölümde isterseniz en son yedeklemenizden geri dönüş yapabilir veya önceki yedeklemelerden birisini seçebilirsiniz. Yedeğinizi seçtikten sonra geri yükleme işlemi başlıyor. 

İlk olarak cihazınızın ayarları ve kişileriniz yüklendiği için kısa bir sonra cihazınızı kullanmaya başlayabilirsiniz ancak tüm içeriklerinizin yüklenmesi internet hızınıza ve yedeğinizin büyüklüğüne bağlı olarak bir süre alacaktır. Uygulamalarınız, fotoğraflarınız ve diğer içerikleriniz de yüklenerek bir süre sonra tam olarak cihazınız kullanıma hazır hale gelecektir.

Bu haberi beğendiniz mi?
veApple olarak amacımız daima kullanıcılarımıza en kaliteli hizmeti ve içeriği sunmaktır. Eğer okuduğunuz haberimizi beğendiyseniz bu haberi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Ayrıca yeni yayınlanan haberlerimizden daha hızlı haberdar olabilmek için Twitter veya Facebook sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

Yeni bir Apple kullanıcısı mısınız?
Eğer yeni bir Apple kullanıcısıysanız Acemiler bölümümüz altında iPhone, iPad, iPod Touch ve Macintosh bilgisayarlarla ilgili karşılaştığnız sorunların çözümünü, birçok ipucunu ve ilginç detayı bulabilirsiniz.

Haber olarak yayınlamamızı istediğiniz bir konu mu var?
Haber olarak hazırlayıp yayınlamamızı istediğiniz bir konu veya uygulama incelemesi varsa bize iletişim formumuzu kullanarak ulaşmanız yeterlidir.

Bir sorunuz mu var?
Tüm Apple ürünleri ile ilgili sorularınızı Soru & Cevap sayfamızda sorabilirsiniz. Bu sayede editörlerimiz veya diğer kullanıcılarımız sorununuzun çözümü için size daha fazla yardımcı olabilir.

*Lütfen adınızı doğru giriniz. Aksi takdirde yorumunuz onaylanmayabilir.
3 + 1 = ?

defne çetin -- 2 yıl önce yorumladı.iphoneum saatlerdir icloud yedeklemesinden geri yüklemeye çalışıyorum y ama bir tık ilerleme yok.inadı tamamen sıfırladım tekrar kurdum i cloud adres şifresini girdim ve yedekleme gününe tıkladım ama sorun yine devam ediyor.ve şuan yedekleme zamanı hesaplanıyor yazıyor ama saatlerdir hesaplanması bu sorunu nasıl çözebilirim. hesaplandığında da 4 gün gibi çok fazla zaman gösteriyor fakat biraz sonra iptal oluyor geri yükleme ne yapmalıyım