iCloud Nasıl Silinir?

iCloud buradaki yazımızda da belirttiğimiz gibi kişilerinizi, fotoğraflarınızı, müziklerinizi, uygulamalarınızı, kitaplarınızı, belgelerinizi ve filmlerinizi depoladığınız ücretsiz bir Apple servisidir. iCloud sayesinde verileriniz Mac ve diğer iOS aygıtlarınız arasında otomatik olarak senkronize olur ve bu sayede hangi cihazınızı kullanırsanız kullanın her zaman en son dosyalarınız üzerinde çalışırsınız.

Devam etmeden önce iCloud hesabınızı silmek istemiyor sadece iCloud hesabınıza bağlı olan Apple ID'nizin e-posta hesabını değiştirmek istiyorsanız "Apple ID'sine Bağlı E-Posta Adresi Nasıl Değiştirilir" başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

iCloud'un cihazlarınızdan nasıl kaldırılacağını söylemeden önce hangi durumlarda kaldırılması gerekebileceğini birkaç madde ile açıklayalım;

  1. Apple ID'niz ile eşleştirdiğiniz mail adresinizi artık kullanmıyor ve değiştirmek istiyor olabilirsiniz.
  2. Arkadaşlarınız veya ailenizle birlikte ortak bir Apple ID'sini kullanıyor ve değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Ortak Apple ID'si kullanmanın yol açacağı en büyük sorunlardan bir tanesi bir cihazda değiştirilen bilgilerin diğer cihazlarda da otomatik olarak değişmesidir. Çekilen fotoğraflar, satın alınan içerikler ve uygulamaların yanı sıra kişiler gibi çok önemli bilgilerin sürekli değiştiği bir iOS cihazını kullandığınızda canınız çok sıkılabilir. Böyle bir durumda sadece kendinize özel bir Apple ID'si ile temiz bir başlangıç yapmak isteyebilirsiniz.
  3. Mac veya iOS aygıtınızı satıyor ve bu nedenle bilgilerinizi cihazınızdan kaldırmak istiyor olabilirsiniz.

Başlamadan önce önemli not:

Aşağıda bulacağınız bilgiler iPhone, iPad, iPod touch ve Mac ile tamamen uyuşmaktadır. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın işlem sırası aynıdır.

iCloud nasıl kaldırılır?

Eğer Macintosh bilgisayar kullanıyorsanız;

  1. Sol üst köşede bulunan elma ikonuna tıklayın ve Sistem Tercihleri'ne girin
  2. İnternet ve Kablosuz Ağ başlığı altında bulunan iCloud seçeneğine girin
  3. Sol alt köşede bulunan Çıkış Yap seçeneğine tıklayın

Eğer bir iOS aygıtı kullanıyorsanız;

  1. iPhone, iPad veya iPod Touch'ınızdan Ayarlar ikonuna dokunun ve açılan pencereden iCloud'u seçin
  2. Açılan pencerede en aşağıda bulunan Hesabı Sil seçeneğini seçin

İster Macintosh bilgisayarınızda ister iOS aygıtnızda iCloud hesabınızı silmek isteyin aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi bir uyarı ile karşılaşacaksınız.

Hesabınızı silerseniz, iCloud'da saklanan tüm belgeler ve Fotoğraf Yayını fotoğrafları bu iPad'den silinir.

Bu uyarı iCloud hesabınızı kaldırmanız durumunda cihazınızda depolanan ve diğer cihazlarınızla eşleştirilen belgelerin ve Fotoğraf Yayını fotoğraflarının kaldırılacağını belirten bir uyarıdır.

Fotoğraf Yayını buradaki yazımızda da açıkladığımız gibi cihazınızdaki fotoğraflarınızdan bağımsız olarak 30 günlük bir süre içinde çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızın diğer cihazlarınızla eşleştirilebilmesi için depolandığı bir saklama alanıdır ve buradaki fotoğraflar cihazınızda değillerdir. Eğer cihazınızda Fotoğraf Yayını kapalı ise devam etmenizde bir problem bulunmuyor ancak Fotoğraf Yayını açıksa ilk olarak tavsiyemiz hangi fotoğrafların Fotoğraf Yayını ile depolandığını görmenizdir.

  1. Uyarıya İptal seçeneğine dokunarak çıkın
  2. İlk olarak Ayarlar > iCloud > Fotoğraf Yayını seçenekleri altından cihazınızda sadece Fotoğraf Yayını'nın mı yoksa hem Fotoğraf Yayını'nın hem de Fotoğraf Paylaşma seçeneklerinin mi aktif olduğuna bakın.
  3. Daha sonra Fotoğraflar uygulamasına gidin ve alt bölümde bulunan Albümler seçeneğine dokunun.
  4. Albümler seçeneğine dokunduğunuz zaman Foto Yayınım albümünü hemen göreceksiniz. Bu albüm sizin iCloud albümünüzdür ve bu albümün içinde bulunan fotoğraflar diğer cihazlarınızla paylaşılır. Foto Yayınım albümü içinde kaybetmek istemediğiniz bir fotoğraf varsa bu fotoğrafı seçerek Film Rulosu'na kaydedebilirsiniz. Film Rulosu cihazınızda bulunduğu için iCloud'u kaldırsanız bile buradaki fotoğraflarınız silinmez.

Foto Yayınım albümü içinden fotoğraflarınızı birden fazla yolla Film Rulosu'na veya başka yere kaydedebilirsiniz.

  1. Her seferinde 5 taneye kadar fotoğrafı seçerek e-posta ile kendinize veya arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
  2. İstediğiniz kadar fotoğrafı seçerek tek seferde Film Rulosu'na kaydedebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı güvene aldıysanız iCloud'u kaldırma işlemine devam edebiliriz.

Hatırlarsanız aldığımız uyarı "tüm belgeler ve Fotoğraf Yayını fotoğrafları" cümlesiyle başlıyordu. Tüm belgeler adı altında belirtilen belgeler ise iCloud Belgeleri'dir. iCloud Belgeleri hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  1. Eğer belgeleriniz için iWork kullanıyorsanız iCloud hesabınız altında bulunan iWork belgelerinizi kedinize e-posta göndererek güvene alabilirsiniz.
  2. Cihazınızda bulunan bir çok oyun da sizin bilgilerinizi iCloud üzerinde depolar. Bu bilgilerin içinde kaçıncı bölümde kaldığınız, oyun skorlarınız ve diğer bilgileriniz bulunur. Bu sayede cihazınızı değiştirseniz bile oyunlarınıza kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün olur. Bu bilgileri kopyalamanın bir yolu ise bulunmamaktadır. iCloud hesabınızı kaldırırsanız ve başka bir iOS cihazınıda iCloud hesabınız tanımlı değilse buradaki bilgileriniz silinirler.

Fotoğraf Yayını ve belgelerinizi güvenli bir yere aldıktan sonra iCloud hesabını kaldırabilirsiniz. Hesabı Sil seçeneğine dokunduktan sonra çıkan uyarıya "Sil" seçeneğine dokunarak devam edebilirsiniz. Artık hesabınızı silmenin son bir adım uzağındasınız. Kaşımıza aşağıdaki ekran grüntüsünde göreceğiniz gibi yeni bir uyarı penceresi çıkacaktır.

Hesabı sildikten sonra iPad'inizdeki iCloud hesabına ait anımsatıcılar, kişiler ve takvimler ile ne yapmak istersiniz?

Karşılaştığınız bu uyarı cihazınızdaki takvimlerin, anımsatıcıların, kişilerin ve Safari bilgilerinin cihazınızdan silmek isteyip istemediğinizi sormaktadır. Eğer tüm bu bilgileri silmek istiyorsanız rahatlıkla devam edebilrisiniz ancak buradaki bilgiler önemliyse "iPad'imde Tut" seçeneğine dokunmanızı tavsiye ederiz.

  1. Eğer cihazınıdaki iCloud hesabını tamamen kaldırmak ve yeni bir iCloud hesabıyla temiz bir sayfa açmak istiyorsanız bu uyarıya rahatlıkla "iPad'imden Sil" seçeneğini işaretleyerek devam edebilrisiniz. iCloud'un bu bilgileri sadece cihazınızdan sildiğini ve bu bilgilere istediğiniz zaman aynı iCloud hesabıyla tekrar giriş yaptığınızda ulaşabileceğinizi unutmayın.
  2. Yeni bir iCloud hesabı almak isteseniz bile bu bilgileri tutmak isteyebilirsiniz. Bu durumda "iPad'imde Tut" seçeneğine dokunarak bu bilgileri saklayabilir ve daha sonra alacağınız yeni bir iCloud hesabı ile senkronize edebilirsiniz.

Anımsatıcılarınıza, kişilerinize, Safari bilgilerinize ve takvimlerinize ne yapacağınızı karar verdikten sonra iCloud'u cihazınıdan güvenle kaldırabilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi?
veApple olarak amacımız daima kullanıcılarımıza en kaliteli hizmeti ve içeriği sunmaktır. Eğer okuduğunuz haberimizi beğendiyseniz bu haberi paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Ayrıca yeni yayınlanan haberlerimizden daha hızlı haberdar olabilmek için Twitter veya Facebook sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

Yeni bir Apple kullanıcısı mısınız?
Eğer yeni bir Apple kullanıcısıysanız Acemiler bölümümüz altında iPhone, iPad, iPod Touch ve Macintosh bilgisayarlarla ilgili karşılaştığnız sorunların çözümünü, birçok ipucunu ve ilginç detayı bulabilirsiniz.

Haber olarak yayınlamamızı istediğiniz bir konu mu var?
Haber olarak hazırlayıp yayınlamamızı istediğiniz bir konu veya uygulama incelemesi varsa bize iletişim formumuzu kullanarak ulaşmanız yeterlidir.

Bir sorunuz mu var?
Tüm Apple ürünleri ile ilgili sorularınızı Soru & Cevap sayfamızda sorabilirsiniz. Bu sayede editörlerimiz veya diğer kullanıcılarımız sorununuzun çözümü için size daha fazla yardımcı olabilir.

*Lütfen adınızı doğru giriniz. Aksi takdirde yorumunuz onaylanmayabilir.
5 + 1 = ?

torbaoglu -- 1 yıl önce yorumladı.arkadasımn ı couldunu kullanıyorum tele fonda ne yaptıgımı gorebılır mı

musayev sakit -- 2 yıl önce yorumladı.Bende silinmiyor icloud parolası isdiyor parolayı unuttum ne yapıyım?????

çaglar kılıç -- 2 yıl önce yorumladı.İcloud hesabını ve şifresini unuttum teli ilk açarken bunları soruyo teli açamıyorum nasıl kökten kaldırabilirim bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin.

Kadir ayvaz -- 2 yıl önce yorumladı.Şifre istiyor şifreyide unuttum

İos Sahibi -- 2 yıl önce yorumladı.Merhaba

İcloud şifresi almayıp telefonu sıfırlamakisteyenler bilgisayara itunes indirip telefonu tanıtsınlar sonra telefonu kapatın ve iphone'un orta tuşuna uzun basın ve hemen bilgisayara bağlayın elma işaretini gördüğünüzde geri çekmeyin sonra bilgisayarınza uyarı gelicek fabrika ayarlarına döndürün bu kadar

İrem çolak -- 3 yıl önce yorumladı.Hesabı sil e tıklammıyor o yuzden bınlaeı uygulayamıyoruz/( baska cozum yokmu